Romanie & Angaangaq zijn mijn sjamanistische leraren. Ik noem ze hier niet omdat ik ze op een voetstuk wil plaatsen. Angaangaq zegt altijd dat we nooit achter iemand moeten lopen, dan zie je alleen de rug van de ander. We zouden naast elkaar of met elkaar moeten lopen.
Ik heb al eerder andere trainingen gedaan met geweldige mensen. Persoonlijk werd ik vooral beïnvloed door Romanie en Angaangaq.
Tijdens een seminar in 2017 zei Angaangaq tegen me dat hij me zou trainen als hij jonger was. In die tijd accepteerde hij echter niemand verder in zijn kring en zo leidde mijn pad mij naar zijn leerling Romanie.
Het was precies de goede weg.
Romanie is qua betekenis vergelijkbaar met Romy – Romy betekent “geliefde roos”. Maar ik denk dat Romanie veel beter past omdat de naam klinkt als muziek en als liefde. En ze straalt deze liefde uit en haar stem is een droom. Ze kan er ijsbergen mee smelten. Maar tegelijkertijd weet ze zich te beschermen als een roos en dat is heel belangrijk. Als een roos geen doornen zou hebben, zou zij heel gemakkelijk aan te vallen zijn en niet meer zo mooi kunnen schitteren.
Ze heeft me zoveel geleerd door me precies dat te laten zien. Ze omhulde me met liefde en ze liet me zien hoe ik grenzen kon stellen. Ze liet me zien hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. Ik kan alleen goed zijn voor anderen als ik goed ben en als ik volledig achter alles sta wat ik doe.
Tegelijkertijd heeft het voor mij de weg vrijgemaakt om verder te leren bij Angaangaq in de cirkel. Het is erg uitdagend en vergt wat innerlijke kracht.
Dank je, lieve Romanie! Jullie hebben dit mogelijk gemaakt met jullie liefde!
Je hart en je stem zijn altijd bij me!

Deze review is gedeeld in een persoonlijk bericht aan Wolftaenzerin. De originele versie is geschreven in het Duits en om die reden vertaalt.