‘Sjamanisme’, dat woord vond ik al lang intrigerend. Maar iets weerhield me er meer over te gaan leren. Een goed gevuld leven, maar eerlijk gezegd ook een beetje bang voor gewichtigdoenerij.
Romanie ken ik al een paar jaar vanuit een andere hoek en langzamerhand groeide mijn nieuwsgierigheid in haar als Sjamaan en als inspirator.
Ik besloot de sprong te wagen en gaf me op voor een workshop van 1 dag. Zelf zag ik het als een introductie in het Sjamanisme.
Die dag was eergisteren. Ik ben er nog van aan het nagenieten. Heel mooie ervaringen, interessante oefeningen en prachtige drum en zang van Romanie.
Romanie is zeer toegankelijk en weet als workshop leider een heel prettige sfeer te scheppen. Ontspannen, serieus maar altijd met een lach in de buurt. Inspirerend en verassend. Sjamanisme bleek lang niet zo ver van mijn bed te zijn als ik vooraf dacht. Het bleek meer een her-introductie. Contact met de natuur, in verbinding zijn met jezelf en de omgeving, meditatie, werken met energie, visualisaties en dromen. Eigenlijk heel gewoon en toch bijzonder. Blikverruimend! Een hele mooie dag, waar ik nog lang over kan na-voelen, nadenken en nagenieten.
Ik kijk er met een grote glimlach op terug!

Marjet, mei 2021

Deze review is gedeeld in een persoonlijk bericht aan Wolftaenzerin.