Opleiding sjamanistische heling

De opleiding sjamanistische heling is er op gericht om jouw bewustzijn van wie jij bent en wie anderen zijn, te verdiepen. Je leert in een kleine groep de signalen van moeder natuur te herkennen en jouw levenspad hierop af te stemmen.

Schrijf je in

Dit behandelen we tijdens de opleiding

De opleiding sjamanistische heling bestaat uit vier weekend bijeenkomsten die ieder in het teken staan van een eigen thema.

1. De elementen herkennen

2. Soulretrieval

3. Verbinding door de 4 lichtlichamen

4. Connectie met de voorouders

De elementen herkennen

We beginnen de opleiding sjamanistische heling door praktisch kennis te maken met de verschillende elementen uit de natuur. Daarbij gaan we een “shaker” bouwen uit natuurlijk materiaal. Dit is een ritme-instrument dat helpt en begeleidt bij het afstemmen op het Sjamanistisch bidden.

Vervolgens stel ik je voor aan het medicijnwiel. Dit is een praktische vorm om de principes van de windrichtingen, de natuurlijke cycli, de elementen en hun onderlinge dynamiek aan den lijve te ervaren. Ook het contact maken met je persoonlijke krachtdier(en) krijgt aandacht.

Na kennismaking met deze nieuwe communicatievormen zal het leven nooit meer hetzelfde zijn!

Soulretrieval

Het tweede weekend staat in teken van Soulretrieval. Door deze methode leer je een stukje van de ziel, waar iemand contact mee mist, terug te halen.

Je kunt het namelijk zien in iemand z’n ogen: de sparkle ontbreekt. Als dit het gevalt is, mist hij de verbinding met een stukje van z’n ziel. De juiste verbinding brengt de sparkle terug.

Een belangrijk aandachtspunt bij Soulretrieval is het centreren van jezelf. In dit weekend leer je verschillende oefeningen die zorgen dat goed geaard bent.

Daarna begeleid ik de groepsleden om te reizen voor elkaar: dat wil zeggen dat ze een soort trance aangaan voor iemand, die zelf helder blijft, ten dienste van het terug vinden van de verbinding met de ziel. De dynamiek in de groep wijst de weg. Verloren stukjes ziel komen als ze er klaar voor zijn.

Verbinding door de 4 lichtlichamen

Tijdens het derde weekend van de opleiding komt het leren kennen van de 4-lichtlichamen aan bod. Je leert hoe deze lichamen de verbinding leggen tussen de persoonlijkheid en de ziel.

Als 4-lichtlichamen worden het fysieke, het etherische, het emotionele en het mentale onderscheiden. We onderzoeken hoe de verschillende lichamen bijdragen om het contact met de ziel te maken.

Het fysieke lichtlichaam is wellicht het meest bekende. Het etherische lichaam kun je zien als beschermlaag om het fysieke lichaam. In het emotionele lichtlichaam zijn de emotionele processen te vinden en het mentale lichaam is de plek waar gedachten zich openbaren.

Blokkades of kwetsuren zijn via deze lichtlichamen te benaderen: bewustwording van blauwdrukken in opvoeding en familiecultuur zijn via het mentale lichaam te benaderen, verdriet en boosheid zijn signaal van het emotionele lichaam, en ervaren van “gaten in de beschermlaag” vergen zorg voor het etherische lichaam.

Hoe kun je zeggen “Ik ben de ziel”? Wat is je verhouding tot die uitspraak? Hoe kun je de informatie van je lichtlichamen samen laten werken in het vinden van een antwoord op die vraag? Je ontdekt het allemaal tijdens dit weekend.

Connectie met de voorouders

In de Sjamaanse traditie leeft het uitgangspunt “we lopen met de voorouders van 7 generaties”. Er is een weten dat we gedragen worden door de levens van de voorouders van 7 generaties terug en onze daden worden meegenomen door de 7 generaties die ons volgen.

In het 4e en laatste weekend van de opleiding worden de voorouders uitgenodigd. Het vooroudersveld wordt zichtbaar gemaakt door een opstelling van rozenkwartsstenen, wat een indrukwekkend beeld geeft om mee te verbinden. Deelnemers nemen ook eigen voorwerpen mee die voorouders raken.

Daarmee, en met alle opgedane kennis van de voorgaande weekenden, wordt het gesprek gezocht met de voorouders.

Dit hebben anderen ervaren

Renate (Okt 2021)

Hoe heb ik kunnen twijfelen of de jaartraining shamanic healing van Romanie wel iets voor mij zou kunnen zijn. Nul ervaring met sjamanisme, maar ik ben blij en dankbaar dat ik toch de stap genomen heb. Ik ervaar de trainingsweekeinden als bevrijdend en helend. Stap voor stap wordt ik ieder volgend blok ervarend, spelend en al doende lerend mee genomen om steeds verder en dieper af te dalen in mijzelf. Wat ik daar tegen kom is soms heftig, maar Romanie weet intuïtief precies hoe ze je daarin kan begeleiden, zodat heling plaats kan vinden. Romanie weet een veilige en uitnodigende energie neer te zetten. Drum, zang en opstellingen, creatieve en ervaringsgerichte werkvormen, ernst en humor maken het mogelijk dat ik mij vrij kan en mag uiten. Van de verhalen in mijn hoofd naar de liefdevolle gevoelservaringen van het hart. Ik heb geleerd om weer de verbinding te maken met het (spelende) innerlijke kind. Dankjewel Romanie voor je liefdevolle begeleiding!

Deze review is geschreven in een persoonlijke e-mail aan Wolftaenzerin.

Caroline Ros (Okt 2021)

Na Romanie te hebben ontmoet en deelgenomen te hebben aan haar Drumcirkel maakte ik haar chants aan den lijve mee. Dat raakte me zo diep van binnen. Ik werd nieuwsgierig en wilde van haar leren. En wat een reis. Met mijn groeps genoten gingen we op zoek naar ons kracht dier, maakte we een ratel en leerde ermee werken. Vonden we verloren ziels delen terug en werkte we met de energie lichamen van etherisch emotioneel en mentaal lichaam verbonden met het Al. Voor mij een jaar van diepgaande groei. Ik heb emoties van Er niet toe doen kunnen transformeren naar stevige beslis onder mijn voeten Vertrouwen op mijn instinctief Weten en leer ik rust te nemen om gewoon te zijn. Romanie heeft dit proces zo prachtig begeleid. Een veilige bedding. Krachtig waar nodig, liefdevol en zorgvuldig. Wat een prachtige, krachtige reis ?

Deze review is geschreven in een persoonlijke e-mail aan Wolftaenzerin. 

Doreen Wild (Mei 2020)

Romanie & Angaangaq zijn mijn sjamanistische leraren. Ik noem ze hier niet omdat ik ze op een voetstuk wil plaatsen. Angaangaq zegt altijd dat we nooit achter iemand moeten lopen, dan zie je alleen de rug van de ander. We zouden naast elkaar of met elkaar moeten lopen.
Ik heb al eerder andere trainingen gedaan met geweldige mensen. Persoonlijk werd ik vooral beïnvloed door Romanie en Angaangaq. Tijdens een seminar in 2017 zei Angaangaq tegen me dat hij me zou trainen als hij jonger was. In die tijd accepteerde hij echter niemand verder in zijn kring en zo leidde mijn pad mij naar zijn leerling Romanie. Het was precies de goede weg. Romanie is qua betekenis vergelijkbaar met Romy – Romy betekent “geliefde roos”. Maar ik denk dat Romanie veel beter past omdat de naam klinkt als muziek en als liefde. En ze straalt deze liefde uit en haar stem is een droom. Ze kan er ijsbergen mee smelten. Maar tegelijkertijd weet ze zich te beschermen als een roos en dat is heel belangrijk. Als een roos geen doornen zou hebben, zou zij heel gemakkelijk aan te vallen zijn en niet meer zo mooi kunnen schitteren. Ze heeft me zoveel geleerd door me precies dat te laten zien. Ze omhulde me met liefde en ze liet me zien hoe ik grenzen kon stellen. Ze liet me zien hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. Ik kan alleen goed zijn voor anderen als ik goed ben en als ik volledig achter alles sta wat ik doe. Tegelijkertijd heeft het voor mij de weg vrijgemaakt om verder te leren bij Angaangaq in de cirkel. Het is erg uitdagend en vergt wat innerlijke kracht. Dank je, lieve Romanie! Jullie hebben dit mogelijk gemaakt met jullie liefde! Je hart en je stem zijn altijd bij me!

Deze review is geschreven in een persoonlijke e-mail aan Wolftaenzerin. 

Twijfel je om meteen de opleiding te doen? Neem dan een kijkje bij mijn Shamma Workshop, waarbij ik je kennis laat maken met het sjamanisme en energetisch werken.  

Heb je interesse in de opleiding?

Neem contact met me op voor meer informatie en planning.